Recomandările lui “Peter The Barber”


“Bărbieritul ca o plăcere”


Cum să ne bărbierim de plăcere?

Nu de puține ori am auzit bărbați spunând: ‘Of, iar trebuie să mă bărbieresc!”.
Ce ne spune asta? Că de foarte multe ori bărbieritul poate fi un chin datorită: senzației de usturime pe față (în timpul bărbieritului dar și după), a tăieturilor și a faptului că “nu ne place” să ne bărbierim.

Recomandările lui “Peter The Barber”

Iată principalii pași pe care trebuie să-i parcurgem pentru un bărbierit de calitate, fără senzația de usturime sau tăieturi.

1. Avem nevoie de un prosop din bumbac, îmbibat cu apă caldă (cât de caldă poate suporta fața, dar să nu fie fierbinte), pe care-l folosim pentru a înmuia barba (timp de 2-3 minute).
2. Folosim un pămătuf de calitate, preferabil din păr de bursuc pentru a întinde săpunul/ crema pe față.
3. Folosim un săpun de bărbierit (sau o cremă de bărbierit) de calitate.
4. Aparatul de bărbierit recomandat este aparatul clasic cu lamă dublă (cu 2 tăișuri) sau briciul (pentru cei avansați).

Prosopul cu apă caldă are rolul de a pregăti fața pentru bărbierit. Părul facial va deveni mai moale și vom evita astfel momentele neplăcute din timpul bărbieritului.

Pămătuful este la fel de important ca aparatul de bărbierit sau săpunul. Cel mai bun pămătuf este cel din păr de bursuc; sunt 4 tipuri de pămătuf din păr de bursuc: pure badger, best badger, super badger și, în cele din urmă, silvertip badger, care este cel mai scump și cel mai bun pămătuf.
Acesta pregătește pielea pentru un bărbierit confortabil, având rolul de a întinde săpunul (crema) pe față și de a obține un strat bogat și emolient de spumă. De asemenea, acesta exfoliază pielea moartă pregătind cu adevărat fața pentru bărbierit.

Săpunul de bărbierit (crema de bărbierit) are rolul de a produce o spumă bogată și persistentă, care să faciliteze alunecarea lamei pe față, hidratarea și protecția feței. Dacă nu folosim un săpun (cremă de bărbierit) de calitate, degeaba avem cel mai bun aparat de bărbierit sau pămătuf. Cei care au fost măcar o dată la un barber-shop tradițional, știu că bărbierii folosesc doar săpun de bărbierit și eventual cremă de bărbierit, nicidecum spumă.

După parcurgerea pașilor anteriori (pregătirea feței cu prosopul cald și întinderea săpunului pe față), Aparatul de bărbierit trebuie să îndeplinească o simplă formalitate.
Dar nu orice aparat de bărbierit poate face asta. Avem nevoie de un aparat de bărbierit clasic, cu lamă dublă (cu 2 tăișuri). Specialiștii consideră că acesta este aparatul care oferă cel mai bun bărbierit, fiind superior oricărui aparat de bărbierit modern. Aparatul trebuie să fie bine echilibrat și să aibă o greutate potrivită. De aceea, recomandăm aparatele de bărbierit ale firmelor cu tradiție în arta bărbieritului : Edwin Jagger, Giesen & Forsthoff (Timor), Muehle, Merkur, Truefitt&Hill și Feather.

După bărbierit, clătiți bine fața cu apă rece pentru închiderea porilor și folosiți un aftershave potrivit tenului dumneavoastră.

Sfat:
Bărbieritul clasic necesită practică pentru a-l perfecționa. De asemenea, și fața are nevoie de timp pentru a se obișnui; e important ca să vă bărbieriți întotdeauna în sensul creșterii firelor de păr. Puteți întinde pielea cu ajutorul mâinii libere când vă bărbieriți pe gât. După ce veți experimenta o perioada mai lungă acest tip de bărbierit, puteți slăbi ușor mânerul pentru a mări unghiul lamei care vă va permite să bărbieriți mai ușor conturul feței (după care strângeți mânerul pentru a continua bărbieritul).
Este posibil ca la început să vă tăiați ușor; cu timpul, exersând, veți ajunge, însă, la un bărbierit perfect.


Folosiți întotdeauna produse de cea mai bună calitate, cum sunt cele pe care le comercializează “Peter The Barber”.

Notă: curățați pămătuful și aparatul după fiecare bărbierit. Lăsați pămătuful în poziția în care apa se poate scurge din el. Pentru un bărbierit perfect, folosiți o lamă nouă de fiecare dată când vă bărbieriti sau puteți folosi 1 lamă de câteva ori, în funcție de barba dumneavoastră.
Produsele de mai sus sunt doar cu titlu de prezentare.